Tromsø Sjøsenter - Tips

 

    avdeling av

Åpningstider
Man - Fre
08:00 - 16:30
Lørdag (Mai-August)
10:00-14:00
 

 

  Tlf: 99 49 50 00

tromso(a)sjo-senter.no
 
 
Vi har fiskeredskaper, bekledning og utsyr
til fritids- og yrkesfiskere.

 

 

Forbered deg på at det kan skje en ulykke, og tenk igjennom hvordan du bør forholde deg: Behold roen, bli ved båten og tilkall hjelp.

Tanken er fjern, for det finnes vel knapt en bilfører som kjører uten lys. Til sjøs seiler derimot mange i mørket uten lanterner. Dette blir ikke mindre absurd når man tenker på den store økningen i antall hurtiggående fritidsbåter som skal navigere mellom usynlige båter. Og hva om de hurtiggående båtene også er usynlige? Statistikken viser en klar økning i antall kollisjoner til sjøs de siste årene.

Les mer om lanterneføring hos Redningsselskapet 

Kystvarsler er tilgjengelig fra Meteorologisk institutt. Disse inneholder værinformasjon beregnet for aktiviteter ved kysten, på land og kystnær virksomhet på sjøen: kystfiske, lystbåttrafikk, ferger og lignende.

Kystvarsler finner du på yr.no

Jfr. tidligere lover 3 des 1948 nr. 3 om registrering og merking av småfartøyer, 19 aug 1994 nr. 57 om registrering av fritids- og småbåter og 27 april 1995 nr. 16 om trygg bruk av fritidsfartøy.

I en nødsituasjon er det viktig å vite hvor du skal henvende deg for å få hjelp. På sjøen kan dette gjelde både ved personskader eller ved havari/grunnstøting.

 

Alle født 1.1.1980 eller senere, som skal føre en fritidsbåt med skroglengde over 8 meter eller som har mer enn 25 hk, må etter 1. mai 2010 ha båtførerbevis.

 

 

Med forbehold om skrivefeil  og prisendringer.